Vesa Vuorinen
CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) -raportointi eli vastuullisuusraportointi tai kestävyysraportointi velvoittaa nykyään jo useita yrityksiä. Kestävyysraportti on osa yrityksen tilinpäätökseen liitettävää toimintakertomusta ja se tarkastelee yrityksen toiminnan vastuullisuutta ja vaikutuksia suhteessa ympäristöön (Environment) ja ihmisiin (Social) sekä yrityksen hallinnon vastuullisuutta (Governance).
CSRD-raportointi on pakollista pörssiyhtiöille ja suurimmille yrityksille jo nyt, ja muuttuu lähitulevaisuudessa pakolliseksi suurelle osalle suomalaisia yrityksiä. Neuvomme kaikenkokoisia yrityksiä kestävyysraportoinnissa ja autamme yritystäsi löytämään parhaan ja sopivimman tavan tehdä CSRD-raportointia riippuen yrityksen toimialasta, liiketoiminnan tavoitteista ja aiemmin tehdystä vastuullisuustyöstä.
Tarjoamme tukea kestävyysraportointiin prosessin kaikissa vaiheissa. Voimme ottaa vastuun koko raportointiprosessista tai neuvoa ja sparrata projektinne aikana tarvittaessa.
Jos yrityksesi tarvitsee valmiille CSRD-raportille varmennusta, sertifioidut ESG-varmentajamme voivat auttaa. Luonnollisesti emme voi esteellisyyssyistä varmentaa raporttia, jota olemme olleet mukana laatimassa.
Lue alta lisää CSRD-raportoinnista ja raporttien varmentamisesta tai ota yhteyttä asiantuntijoihimme!
Kestävyys- eli CSRD-raportointi palveluna
Tarjoamme kestävyysraportointipalvelua kokonaisena pakettina, jossa olemme prosessissa mukana alusta loppuun. Jos yrityksesi tarvitsee tukea raportin laatimisen tiettyihin vaiheisiin, voimme myös auttaa.
Käytämme CSRD-raportoinnissa vakiintunutta prosessia, jonka ansiosta pystymme auttamaan yritystäsi tehokkaasti vastuullisuusraportoinnin kaikissa vaiheissa. Tuemme tarvittaessa niin kaksoisolennaisuuden tunnistamisessa, joka on edellytys prosessille, datan keräämisessä raporttia varten kuin antaen neuvontaa ongelmatilanteissa.
CSRD-raportointipalveluihimme kuuluvat
- Kestävyysraportin sisällön tuottaminen ESRS mukaisesti
- Johdon tuki ESG-strategian ja politiikkojen luomisessa
- EU Taksonomiakelpoisuuden ja -mukaisuuden arviointi
- Ilmastoskenaariot ja resilienssianalyysi
- Hiilijalanjäljen laskenta (GHG-protokollan mukainen scope 1-3 päästölaskenta)
- Ilmastotiekartat ja päästövähennystavoitteet
- SBTi Net Zero mukaisuusarviointi
- Skenaario- ja resilienssisuunnitelma
- Transitio- eli siirtymäsuunnitelmat
Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin keskustellaan siitä, miten voisimme olla avuksi raportointiprosessissanne.