Kaksoisolennaisuusanalyysi (Double Materiality Assessment/DMA)

Kaksoisolennaisuusanalyysi (Double Materiality Assessment/DMA)

Vastuullisuusraportointi alkaa siitä, että määritellään, mitkä vastuullisuusteemat ovat yrityksellesi kaikista olennaisimpia, ja joihin on siksi raportoinnissa ja vastuullisuuden kehittämisessä järkevintä keskittyä. Tässä työkaluna toimii kaksoisolennaisuusanalyysi, joka on tärkeä osa CSRD:n (Corporate Sustainability Reporting Directive) mukaista kestävyysraportointia. Raportoinnin tulee noudattaa ESRS (European Sustainability Reporting Standards) -standardeja, jotka varmistavat raporttien yhdenmukaisuuden ja vertailukelpoisuuden.

Vaikka yrityksesi ei olisi vielä lakisääteisten raportointivelvoitteiden piirissä, voi kaksoisolennaisuusanalyysi olla silti järkevää tehdä, sillä se on tehokas riskienhallinnan työkalu.

Mitä kaksoisolennaisuusanalyysimme sisältää?

Teemme yrityksellesi kattavan ja selkeän kaksoisolennaisuusanalyysin. Tekemässämme analyysissä raportoinnin ja vastuullisuustyön seuraavat askeleet on määritelty konkreettisesti.

Voimme toteuttaa projektin joko perinteisemmin ohjattuna prosessina tai vaihtoehtoisesti omaa henkilökuntaanne paljon osallistaen, valmentaen ja fasilitoiden, jolloin prosessista karttuu oppia myös vastaisuuden varalle.

Kaksoisolennaisuusanalyysimme sisältää:

  • projektijohtamisen ja tehokkaan ja perinpohjaisen kaksoisanalyysiprosessimme

  • arvoketju- ja sidosryhmäanalyysit

  • kattavan raportin, joka ottaa huomioon olennaisuuden, listaa raportoitavat datapisteet sekä ehdottaa myös seuraavia askeleita yrityksenne vastuullisuustyötä silmällä pitäen

  • yhteisen tapaamisen, jossa prosessin tulokset puretaan yhdessä

  • palvelevan tiimimme tuen ja neuvonnan projektin joka vaiheessa.

Jos olet jo teettänyt yrityksellesi kaksoisolennaisuusanalyysin, mutta et ole varma, miten edetä vastuullisuustyön ja -raportoinnin parissa, asiantuntijamme tarjoavat osaamista ja neuvontaa myös tähän. Meillä työskentelee laaja joukko ESG-teemoihin perehtyneitä asiantuntijoita, olipa kyse sitten ympäristöön liittyvästä, sosiaalisesta tai taloudellisesta vastuullisuudesta. Lue lisää täältä: CSRD-raportointi

Kaksoisolennaisuusanalyysin prosessikuvaus